Danie
Kategorie specjalne
Makaron, Obiad w 20 minut, Popularne przepisy, Przepisy podstawowe
Makaron, Obiad w 20 minut, Popularne przepisy, Przepisy podstawowe
Przepis na ultraszybki obiad – makaron z pesto, które ukręcisz ze świeżego szpinaku, nerkowców i tofu, ze świeżym, kwaskowatym posmakiem soku z cytryny. Do makaronu z pesto polecam dorzucić świeże warzywa – u mnie pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki, ale mogą też być plasterki rzodkiewki czy ogórka. Albo piklowane warzywa, oliwki, a może nawet kimchi.
Na blogu znajdziecie mnóstwo innych przepisów na makarony z pesto. Bo pesto można przygotować praktycznie z każdego warzywa. Czasem do tego celu warzywa musimy upiec (np. buraka czy paprykę), a czasem możesz użyć resztkowych warzyw (np. ugotowanego brokuła czy liście rzodkiewki).
W przypadku zielonych liściastych warzyw sprawa jest najszybsza i najprostsza – wystarczy po prostu zblendować je z kilkoma dodatkami, wymieszać z ugotowanym makaronem i obiad w kolorze świeżej zielonej trawki gotowy. Przepis poniżej!
Bardzo smaczne i mega szybkie, potrzebowałam czegoś ostrego i przydały się płatki jalapeno.
Miło mi to słyszeć! Jak się lubi ostre, to ma się swoje sposoby na doprawienie :D!