Składniki
bakłażan, kasza bulgur, kasza gryczana, kasza jaglana, kasza pęczak, papryka, tofu, tofu wędzone
bakłażan, kasza bulgur, kasza gryczana, kasza jaglana, kasza pęczak, papryka, tofu, tofu wędzone
Podsuwam pomysł na zdrowe i smaczne, wegańskie danie obiadowe. Usmażony na rumiano bakłażan, papryka i tofu. Wszystko to skąpane w smakowitej mieszance przypraw, i wymieszane z jędrną kaszą pęczak (możesz użyć też innej kaszy).
Polecam serdecznie, zwłaszcza na późne lato i wczesną jesień – takie jedzenie rozgrzeje i doda energii w pierwsze chłodniejsze dni po wakacjach!
Z tofu naturalnym też to danie wyjdzie? Niestety wędzone na ciepło to dla mnie zło wcielone 🙁
Cześć Daria! Jak najbardziej wyjdzie :). Możesz ewentualnie dodać o 1/3 łyżeczki więcej wędzonej papryki. Pozdrawiam! 🙂