Składniki
brukselka, ciecierzyca, kasza jaglana, kasza jęczmienna, kasza orkiszowa, marchewka
brukselka, ciecierzyca, kasza jaglana, kasza jęczmienna, kasza orkiszowa, marchewka
Jeśli nie wyrośliście z dziecięcej awersji do brukselki, warto dać jej jeszcze jedną szansę i brukselkę usmażyć! Smażona brukselka zachowuje piękny kolor i jędrność. Lubi się z sosem sojowym, warto przełamać jej lekko gorzki smak syropem (np. klonowym) i dosmaczyć innymi przyprawami.
W tym daniu to brukselka wiedzie prym, a towarzyszą jej marchewka, kasza i ciecierzyca. I uwierzcie – smak całości pozytywnie Was zaskoczy, bo o nudzie nie ma tu mowy.
Było wcinane dziś na obiad. Pycha! Nic dodać, nic ująć, świetne połączenie składników, a tahini jeszcze podbija te danie.
Jem same rośliny od 8 lat i wciąż poszukuję nowych inspiracji kulinarnych. Niedawno znalazłam Twojego bloga i od tamtej pory regularnie odwiedzam. Jestem mega wdzięczna za to co tutaj robisz.💖
Kilka dni temu zrobiłam burgera pieczarkowego z Twojego przepisu i W KOŃCU był to pierwszy burger, który naprawdę mi wyszedł. 😀
Trzymaj się ciepło i nie przestawaj tworzyć pięknych, roślinnych przepisów! 🤩
Cześć Emilia! Bardzo dziękuję za wiadomość – uśmiecham się czytając ją i cieszę się, że nawet doświadczeni weganie znajdują tu przydatne inspiracje :). Pozdrawiam cieplutko!