Sos sałatkowy vel zielony majonez

Składniki

Kategorie specjalne

Sos sałatkowy vel zielony majonez – czyli jeszcze więcej przyjemności z awokado :). Świetnie pasuje do letnich sałatek z soczystych warzyw i owoców. Idealny do pomidorów.

Czas przygotowania 5 min

Składniki

  • 1 miękkie średniej wielkości awokado (moje ważyło ok. 280g)
  • sok z 1 cytryny
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu

Instrukcje

  • Awokado kroimy na pół, miąższ wydrążamy łyżką. Sok z cytryny wyciskamy. Czosnek obieramy i kroimy.

  • Awokado, sok z cytryny, czosnek, oliwę, sól i pieprz blendujemy na gładki sos. Taki à la zielony majonez.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Close