Najlepszy sos do owsianki
Jeśli jadacie owsianki i lubicie sobie dogadzać – spróbujcie najlepszego sosu do owsianki. Sos można przygotować zawczasu (np. w weekend na kolejny tydzień) i przechowywać w lodówce. Sprawi, że najprostsza owsianka, gotowana na wodzie i z najbardziej bazowymi dodatkami staje się najlepszą owsianką ❤️.
Składniki
- 3 łyżki masła orzechowego
- 3 łyżki soku z cytryny (1/2 cytryny)
- 2 łyżki syropu klonowego lub miodu
- 1-3 łyżki ciepłej wody (w zależności od preferowanej konsystencji)
Instrukcje
-
Masło orzechowe, sok z cytryny, syrop klonowy/miód oraz 2-3 łyżki gorącej/ciepłej wody blendujemy lub mieszamy porządnie łyżką. Dodajemy wody według uznania do uzyskania pożądanej konsystencji.
-
Sos można przygotować zawczasu i przechowywać w lodówce do 4-5 dni. Sprawi, że najprostsza owsianka, gotowana na wodzie i z najbardziej bazowymi dodatkami staje się najlepszą owsianką :).
Uwielbiam ten sos! Najlepsza owsianka w zimowe poranki to taka z karmelizowanym bananem, orzechami, cynamonem i z tym sosem właśnie 😊
Tak rzadko jadam owsiankę, że o nim zapomniałam, a to rzeczywiście pyszna rzecz. A Twoja kompozycja owsiankowa brzmi przepysznie :). Pozdrawiam!