Najlepszy sos do owsianki

Kategorie specjalne

Jeśli jadacie owsianki i lubicie sobie dogadzać – spróbujcie najlepszego sosu do owsianki. Sos można przygotować zawczasu (np. w weekend na kolejny tydzień) i przechowywać w lodówce. Sprawi, że najprostsza owsianka, gotowana na wodzie i z najbardziej bazowymi dodatkami staje się najlepszą owsianką ❤️.

Porcje 2-3
Czas przygotowania 5 min

Składniki

  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 3 łyżki soku z cytryny (1/2 cytryny)
  • 2 łyżki syropu klonowego lub miodu
  • 1-3 łyżki ciepłej wody (w zależności od preferowanej konsystencji)

Instrukcje

  • Masło orzechowe, sok z cytryny, syrop klonowy/miód oraz 2-3 łyżki gorącej/ciepłej wody blendujemy lub mieszamy porządnie łyżką. Dodajemy wody według uznania do uzyskania pożądanej konsystencji.

  • Sos można przygotować zawczasu i przechowywać w lodówce do 4-5 dni. Sprawi, że najprostsza owsianka, gotowana na wodzie i z najbardziej bazowymi dodatkami staje się najlepszą owsianką :).

Komentarze:

  1. Joanna kimmel says:

    Uwielbiam ten sos! Najlepsza owsianka w zimowe poranki to taka z karmelizowanym bananem, orzechami, cynamonem i z tym sosem właśnie 😊

    1. Gosia@Warzywizm Author says:

      Tak rzadko jadam owsiankę, że o nim zapomniałam, a to rzeczywiście pyszna rzecz. A Twoja kompozycja owsiankowa brzmi przepysznie :). Pozdrawiam!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Close